Nathalie Ydstie

5 saker jag saknar från innan jag blev gravid

Godmorgon!

Det är ju mycket som händer i både knopp och kropp när man blir gravid, mycket saker man inte längre får göra som man fått göra tidigare. jag tänkte lista de 5 saker som jag saknar mest!

 

1, Min kropp

Missförstå mig rätt, jag älskar min kropp som gravid, jag älskar att det växer ett liv i mig och i takt med att det livet växer så växer även jag. Men jag saknar ändå min kropp innan graviditeten. Det är konstigt det där, innan jag blev gravid så tyckte jag att jag var för stor och att jag gärna kunde gå ner några kilon. När jag nu tittar tillbaka på bilder som är tagna innan jag blev gravid så blir jag arg för att jag var så hård mot min kropp, jag var ju hur fin som helst! Detta är något som jag ska ta med mig, jag måste bli snällare mot min kropp!

FullSizeRender (9)

 

2, Snygga kläder

Jag har varit och tittat på de flesta mammavdelningar och det är ärligt talat inte speciellt skoj. Jag förstår inte, bara för att jag är gravid så ska jag ha på mig randiga tröjor och klänningar eller ljusrosa linnen med spetskant. Jag vet att jag överdriver lite nu men kom igen det är typ så alla mammavdelningar ser ut. Det är inte kul! Jag vill kunna känna mig fin och snygg i det jag sätter på mig trots att jag har en kula på magen, det ska väl inte vara så svårt att designa lite snyggare kläder åt oss blivande mammor? Skärpning modeindustrin!

FullSizeRender (2)

 

3, Bubbeldrickande med vänner

Jag förstår att det blir en stor skillnad när man får barn och att de vänner man har som inte har eller ska få barn inte alls tycker att det är lika kul att ses hemma hos en en fredagskväll och ta en kopp thé, Jag förstår verkligen det! MEN det betyder inte att jag tycker att det är skitkul heller. Jag saknar att kunna komma hem en fredag efter jobbet, sätta på lite bra musik och öppna en god flaska italienskt rödvin och ta en glas för att njuta av att jobbveckan är slut. I och med förbudet kring alkohol (vilket jag inte har några problem med, det är 9 mån liksom) så försvinner även spontaniteten, bara det där att spontant bjuda hem en bästis och sitta å snacka skit över en flaska bubbel och blir lite salong ihop. Det är inte kul att känna att man liksom glider ifrån, hoppas ni förstår vad jag menar?

FullSizeRender (4)

 

4, Spontanitet

Denna är nog sjukt individuell, men för mig har det är blivit en av de tyngsta punkterna. Innan graviditeten var jag sjukt spontan, jag hoppade på vilket tåg som helst, det som kändes roligast åkte jag med. Aldrig något konsekvenstänk eller liknande, jag levde lajf så att säga! Nu är det liksom helt kört, inte alls för att jag är gravid, för man kan ju göra nästan precis lika mycket som gravid som om man inte är gravid (så länge man mår bra då). Men det som gör att det förändrats för mig är min trötthet, jag vågar inte hoppa på något tåg om det inte tar typ 5-10 min (hehe överdriver lite) just för att jag kan vara superpigg en sekund och helt klubban den andra. Och den där klubbande känslan av trötthet går liksom inte alls att skaka av sig, kommer den så är det kört. Det är bara hem å nanna kudden. Detta SUGER!

FullSizeRender (7)FullSizeRender (6)

 

5, Känna sig sexig

”Känna sig sexig är ett state of mind” NEJ, det är det inte! Eller ja det kanske det är för vissa, men inte för mig! Jag kan vakna och tänka jag är sexig, sen ställer jag mig framför spegeln och tittar på min fina gravidkropp och hur tänker på hur häftig kroppen är som kan skapa ett liv i mig, men inte fan känner jag mig sexig! Det sista jag vill göra är att ta på mig ett sexigt underklädesset och twerka för min sambo för jag känner mig så sexig, HELL NO!  jag känner mig vacker, fine! Men inte sexig och det tror jag aldrig att jag kommer göra medan jag är gravid tyvärr. Min sambo försöker fint ljuga för mig och säga att jag visst är det, men jag kan läsa hans tankar så den går inte hem haha:)

FullSizeRender (8)

 

Sådär, där har ni min lista, bara för att detta är saker jag känner så betyder det inte att jag tycker att ni ska känna så! Känner du dig sexig? Fan va skönt, haru nå tips ge mig som i så fall haha:)

Berätta, vad saknar ni?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats