Nathalie Ydstie

Bra mamma?

Varning för långt inlägg?

 

Satt och hamnade i djupa tankar (något som verkar hända ofta nu som gravid haha) och funderade på vad en bra mamma är och hur det liksom bestäms om ni förstår vad jag menar?Nu som gravid så upplever iaf jag att jag funderar mycket på vilken typ av mamma jag kommer vara. Det finns ju en miljard listor där dom rankar på olika sätt vad man ska göra, vad man inte ska göra hur man ska bete sig osv osv. Men är det verkligen dom sakerna som gör en till en bra mamma?

 

Jag sitter och tänker på min egen mamma, min mamma fick mig när hon precis fyllt 22 år. Hon var ensam från början men valde ändå att behålla mig. I 16 år till att hon träffade sin man så har hon uppfostrat mig och min bror själv. Jag vet inte hur hon har lyckats. Vi hade absolut inte de dyraste kläderna, de bästa leksakerna, den godaste maten, ett stort boende eller ett sparkonto som gjorde att vi kunde åka utomlands på somrarna. Vi fick lära oss att hjälpa till för att få vardagen att gå ihop.

Min fundering är då, har hon varit en sämre mamma för det? Enligt artiklar och punktlistor så har ju hon i så fall gjort många fel. I min värld hade jag aldrig kunnat få en bättre mamma. Min mamma kunde kanske inte ge oss allt vi önskade oss, men jag skulle aldrig vilja byta ut det hon gett oss mot materiella ting.

 

Min mamma har överröst oss med kärlek, jag har aldrig tvivlat på min mammas kärlek. Hon har pumpat oss med självförtroende, trots att hon krigat har hon alltid tagit sig tid för våra intressen och våra drömmar och peppat oss till att våga tro på oss själva. Hon har alltid visat mod och styrka, framförallt att man aldrig ska ge upp! Alla dessa saker har gjort mig till den person jag är idag och jag skulle inte vilja ändra på någonting. Dessutom har hon lyckats vara min bästa vän och mamma på samma gång, vilket är en enorm bedrift enligt mig.?

 

Så för att knyta ihop säcken, spelar alla dessa punktlistor osv egentligen någon avgörande roll? Jag vill säga nej, för alla som är eller ska bli föräldrar vill jag bara säga, var den du är, lita på din instinkt och dina värderingar och gör bara ditt allra bästa, det kommer bli hur bra somhelst! Om jag ens blir i närheten av en så bra mamma som min så kan både jag och mitt barn sova gott om nätterna!

Mamma, jag älskar dig! Vilken tur mitt barn har som får dig som mormor! ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Åh vad du fick mig att gråta nu mitt hjärta❤️❤️❤️❤️Det är du och din bror som gjort det enklare att vara eran Mamma❤️❤️❤️Du kommer bli världens bästa Mamma??Älskar dig av hela mitt hjärta Nathalie???Men tack för de fina orden, betyder så oändligt mycket??

stats