Nathalie Ydstie

Könsfest & gravidpinata

Hej hej!

Jag tänkte berätta om en lite annorlunda grej som jag och min sambo gjorde när vi skulle få veta vilket kön vårt barn hade.

Jag har alltid varit en familjemänniska, vi är en tight familj och vi är alla bästa vänner, i och med det så har det alltid varit så att alla stora stunder vill jag dela med dom och att få veta vad det är för kön på vårt barn ville jag att dom skulle vara lika delaktiga i som vi.Jag är en sucker för amerikanska realityserier och för typ 2 år sedan såg jag ett avsnitt av Teen mom där dom gjorde detta på ett annorlunda sätt så jag inspirerades av ideen. Såhär gjorde vi:

 

När vi var på vårt UL då vi skulle få veta barnets kön så bad vi barnmorskan att säga till oss att blunda när man kunde se könet, vi bad henne skriva ner könet på en lapp och lägga det i ett kuvert som hon sedan häftade ihop. Hon gav oss sedan kuvertet och direkt efter UL så åkte jag och S till min kollega Therese som vi gav kuvertet till.Therese var nu den enda som visste vad barnet hade för kön. Hon skulle då bygga en pinata och fylla pinatan med blommor som var i blått eller rosa. Så om det var en pojke så var pinatan fylld med blå blommor och om det var en tjej så skulle den vara fylld med rosa blommor.
Detta var på onsdagen och på lördagen hade vi skickat ut inbjudningar då vi bjudit in familj och närmsta vänner till min mormors kollonistuga.

När alla var samlade så fikade vi med tårta och kaffe och sedan var det dags att slå på pinatan. Therese hade gjort en jättefin pinata som såg ut som en gravidmage. Vi hängde upp pinatan i ett träd så att alla kunde se och sen så slog jag och S på den ihop. Ut ramlade massor med små blå blommor och vi alla fick veta samtidigt att det blir en liten pojke!

 

Det som var absolut roligast med denna typ av ”könsfest” var just att alla fick känna sig delaktiga och alla fick veta samtidigt. Alla tyckte att det var så himla kul att få vara med om det och det är en stund vi sent kommer att glömma! Jag rekommenderar detta starkt om ni kan hålla er från att tjuvkika i kuvertet:) Jag ångrar det inte en sekund utan är så glad över att alla som jag älskar fick vara med när jag och S fick veta vad vårt mirakel blir:) Sen att man har världens tur att man har en kollega som är så himla kreativ gör ju bara saken ännu bättre. Pinatan var verkligen så otroligt fin! Se bilder från dagen nedan:)

IMG_3158 (1)

IMG_3157 (1)

IMG_3155IMG_3156 (1)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats